Skip to content

JWNvideoproducties, Julianastraat 35, 1674 PE  Opperdoes.    Tel: 06 281 465 00.    E-mail: info@jwnvideoproducties.nl

Menu

8mm film digitaliseren

Voor 8mm film digitaliseren gebruik ik de techniek van Kunee.
Ik heb 2 professionele transfermachines van de firma Kunee aangeschaft. 1 voor super8 met en zonder geluid en 1 voor single8. Tijdens het afdraaien van de film worden de beelden op een videoopnamechip geprojecteerd. Deze zit voor de lens gemonteerd.

De chip heeft een 4 x 3 beeldverhouding en 720 x 576 pixels. Ik neem niet op in HD formaat (1920 x1080). Zie de link smalfilm in HD waarom ik dat niet doe. Via de opnamechip wordt het beeld gedigitaliseerd naar de computer gebracht. Tijdens de opname wordt kleurcorrectie en witbalance toegepast.

Voordat ik de film digitaliseer, word deze eerst gereinigd. Zie de film hier onder.

8mm film digitaliseren

Hierna wordt de film verder bewerkt. Er wordt echter niet gemonteerd. Op verzoek is dit wel mogelijk. Wel worden lange zwarte en witte filmfragmenten die in de film zitten verwijderd.

Daarna wordt het op een DVD, USB-stick of externe hardeschijf gezet. Op de DVD wordt een menu aangebracht met de inhoud van de films. De inhoud wordt ook op het inlegvel van de DVD-box geprint. Ook is het mogelijk om eigen foto’s op de DVD-box te laten drukken. Daar worden geen extra kosten voor berekend. Dat zit in de prijs, die per uur film berekend wordt.

Als u een eigen USB-stick of externe schijf meelevert, zorg er dan voor dat er geen bestanden op staan. Staan er wel bestanden op, zorg dan voor een back-up.

Ook kunnen wij het beeld voor u verbeteren. Vaak zit er beeldruis over het beeld heen. Dat kunnen we weghalen. Ook kunnen we de kleur verbeteren.

 

De techniek

8mm film reinigen

Beeld verbeteren