Skip to content

JWNvideoproducties, Julianastraat 35, 1674 PE  Opperdoes.    Tel: 06 281 465 00.    E-mail: info@jwnvideoproducties.nl

Menu

8mm film digitaliseren

8mm films digitaliseren wij met professionele transfermachines van Kunee.
Daar kunnen we super8 met en zonder geluid en single/dubbel8 film digitaliseren. Tijdens het afdraaien van de film worden de beelden op een video opnamechip geprojecteerd. Deze zit voor de lens gemonteerd.
Bij een geluidsfilm wordt ook het geluid bewerkt, de bijgeluiden worden zoveel mogelijk verwijderd en het wordt op 2 sporen gezet.

8mm film digitaliseren

De chip heeft een 4 x 3 beeldverhouding en 720 x 576 pixels. Ik neem niet op in HD formaat (1920 x1080). Zie de link smalfilm in HD waarom ik dat niet doe. Via de opnamechip wordt het beeld gedigitaliseerd naar de computer gebracht.

Voor het digitaliseren, word de film eerst gereinigd. Zie de film hier onder.

Hierna wordt de film verder in de computer bewerkt. Er wordt echter niet gemonteerd. Op verzoek is dit wel mogelijk. Wel worden lange zwarte en witte filmfragmenten die in de film zitten verwijderd.

Daarna wordt het op een DVD, USB-stick of externe harde schijf gezet. Op de DVD wordt ook een menu aangebracht met de inhoud van de films. De inhoud wordt ook op het inlegvel van de DVD-box geprint. Ook is het mogelijk om eigen foto’s op de DVD-box te laten drukken. Daar worden geen extra kosten voor berekend. Dat zit in de prijs, die per uur film berekend wordt.

Als u een eigen USB-stick of externe schijf meelevert, zorg er dan voor dat er geen bestanden op staan. Staan er wel bestanden op, zorg dan voor een back-up.

Ook kunnen wij het beeld voor u verbeteren. Vaak zit er beeldruis over het beeld heen. Dat kunnen we weghalen.
Als er veel beeldruis op de film zit, neem ik eerst contact met u op over wat de extra kosten daar voor zijn.

8mm film digitaliseren

 

De techniek

8mm film reinigen

Beeld verbeteren

Chat openen
1
Hallo,
Kan ik u ergens mee helpen?